Ohjeita trimmauskurssien järjestämiseen ja osallistumiseen

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään trimmauskurssin omalla tai lähi paikkakunnallasi, ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan (yhteystiedot toimihenkilö kohdassa) joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Ottaessasi yhteyttä, olisi hyvä jos Sinulla olisi jo ennakkotietoja seuraavista asioista:
– kurssitila (esim. kennelpiirin tilat, koirakerhon tilat, työväentalo tms. tila jossa vuokra on edullinen esim. 100€/kurssipäivä, edullisempi parempi.
– ehdotus ajankohdasta (ei mielellään päällekkäin näyttelyiden kanssa, silloin hankalampi saada ohjaajia sekä osallistujia)
– ehdotus kurssin vetäjästä (matkakustannusten vuoksi mahdollisimman läheltä kurssipaikkaa)
Bichon Frisé ry:n hallitus päättää trimmauskurssien järjestämisestä.

Koska kurssit ovat suunnattuja koko jäsenistölle on kurssista ilmoitettava mahdollisimman aikaisin yhdistyksen lehdessä sekä internetsivuilla (esim. ennakkotieto lehden ilmestyessä mikäli lopullista ajankohtaa ei ole vielä päätetty). Ilmoittautumisten vastaanotto alkaa kun tiedot julkaistu lehdessä ja/tai internetsivuilla.

Alkukevät sekä loppusyksy ovat parhaita aikoja kurssin järjestämiseen, johtuen vähäisemmistä koiranäyttelymääristä.

Trimmauskurssien tarjoilun on tarkoitus olla mahdollisemman yksinkertainen esim. kahvia/teetä/mehua sekä sämpylätarjoilu.

Henkilö joka ottaa kurssin järjestääkseen vastaa myös loppukädessä kurssipaikan siivouksesta ja kahvituksen järjestämisestä. Olethan hyvissä ajoin kurssipaikalla vastaanottamassa kurssilaisia!

Pyydä kurssipaikan omistajaa toimittamaan tilavuokrasta lasku yhdistyksen rahastonhoitajalle (yhteystiedot toimihenkilöt kohdassa). Toimita myös kahvituksen järjestämisen kustannuksista kuitit rahastonhoitajalle joka maksaa ne Sinulle takaisin.

Kurssin järjestäjä ottaa myös ilmoittautumiset vastaan ja tiedottaa osallistujatilanteesta vetäjälle sekä yhdistyksen puheenjohtajalle. Ilmoittautuvilta kerätään seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite yhteydenpitoa varten, samalla on hyvä tiedustella myös onko ilmoittautuva yhdistyksen jäsen.

Lähetä lista ilmoittautuneista jäsensihteerille (yhteystiedot toimihenkilöt kohdassa) jäsenyyden tarkastusta varten sekä rahastonhoitajalle (yhteistiedot toimihenkilöt kohdassa) osallistumis-maksujen maksuntarkastusta varten.

Kurssi järjestetään vain jos osallistujia on riittävästi ja kustannukset katetaan. Trimmauskurssille voi osallistua myös kuunteluoppilaita.

Ohjaajana toimiminen

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan ohjaajana / vetäjänä Bichon Frisé ry:n trimmauskursseilla, ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan (yhteystiedot toimihenkilöt kohdassa) joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Ottaessasi yhteyttä, olisi hyvä jos voisit kertoa hieman kokemuksestasi trimmaajana (1-3 v, 4-10 v, yli 10 v jne.). On suositeltavaa, että ohjaaja olisi mahdollisimman läheltä kurssipaikkaa, jotta matkakulut eivät nousisi liian korkeiksi. Yhdistys korvaa vetäjälle matkakulut.

Ota rohkeasti yhteyttä, kurssin vetäjiä ei ole koskaan liikaa!!

Trimmauskurssille osallistuminen

Trimmauskursseille otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä n. 12-16 henkilöä, paikasta ja kurssin vetäjästä riippuen.

Kurssi-ilmoituksessa mainitaan yhteyshenkilö joka ottaa ilmoittautumiset vastaan puhelimitse ja/tai sähköpostitse. Ilmoittautujalta kerätään seuraavat tiedot: nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite yhteydenpitoa varten, kerrothan myös oletko yhdistyksen jäsen.

Kurssin hinta on jäsenelle 30 € (varsinainen jäsen, nuorisojäsen, perhejäsen), kuunteluoppilas (jäsen) 10 €. Kuunteluoppilas EI-jäsen 60 €, osallistuja EI-jäsen 60 €.

Maksu suoritetaan Bichon Frisé ry:n tilille FI93 5494 0920 0924 85. Maksusta tulee selkeästi ilmetä, että kyseessä on trimmauskurssimaksu, samoin osallistujan nimi ja puh. numero. Esim. Trim.kurssi Tampere / Maija Meikäläinen 040-1234567.

Kurssimaksu tulee maksaa 14 päivää ENNEN KURSSIA – näin varmistetaan että kurssin todellinen osanottajamäärä on riittävä ja kurssin järjestäjä voi ottaa pois jääneiden tilalle uusia henkilöitä.

Kurssilla jokainen osallistuja trimmaa ohjaajan opastuksella oman koiransa, osallistujalla tulee olla mukana TAKUTON, pesty, suoraksi föönattu bichon frisé. Mikäli Sinulla on oma trimmauspöytä niin se kannattaa ottaa mukaan, tai liukumaton alusta koiralle (esim. auton kumimatto) sekä omat turkin hoitovälineet (kampa ja karsta) ja sakset.

Kurssi kestää n. 5 tuntia riippuen osallistujien määrästä ja heidän siihenastisesta trimmauskokemuksestaan.

Mahdollisista kuunteluoppilaista, joilla ei ole omaa koiraa, tulee sopia erikseen kurssin järjestäjän kanssa.

Mikäli osallistut kurssille narttukoiran kanssa jolla on juoksu (juuri silloin/tulossa/menossa), niin ilmoitathan siitä ohjaajalle saapuessasi paikalle, jotta Sinulle katsotaan paikka, missä ei ole innokkaita uroksia lähellä.

Huolehdithan oman trimmausalueesi siisteydestä eli keräät suurimmat karvat pussiin tms. niin tilan loppusiivouskin helpottuu ja nopeutuu.

Kursseille osallistujat ovat itse vastuussa koirastaan ja sen turkin kunnosta kurssille osallistuttaessa.

Kurssimaksuun sisältyy kahvi/tee/mehu- sekä sämpylätarjoilu.